Tribal 

Maori-stijl of Moko is ontwikkeld door de Maori’s van Nieuw Zeeland. Eigenlijk is dit ook alleen voor maori’s echt van toepassing, omdat er verwezen word naar de afstamming van de persoon. Maar met respect (door niet te copieeren) kan iedereen met deze tattoostijl zichzelf verfraaien, Omdat het zeer sterk op de lichaamslijnen en spieren is gebaseerd is het zeer compimenteus voor het menselijke lichaam.

Door de lessen die ik van enkele Maoris heb gehad kan ik authentiekere tattoos maken in deze stijl dan de meeste westerse tattoueerders.
Verwant aan deze stijl maar ook weer totaal anders, zijn de andere minder bekende Polinesische tattoostijlen; Samoaans, Tahitiaans, Marquezaans en Hawaiiaans. Ook is het mogelijk om heel vrij met tribal en abstracte vormen om te gaan. Geometrisch, Hennastijl en dotwerk kunnen daar ook weer goed mee gecombineerd worden.

Old school


De bekende zeemans plaatjes zijn nog steeds populair en levend. Net als rock en roll, waar ik het tocht sterk mee associeer, is het sterk en eeuwig goed, maar kent ook net zoveel ruimte en vernieuwing om je hele eigen stijl te laten zien, somber, vrolijk, stoer, lief, weemoedig, druk, rustig, sick, grappig, met schijt aan alles of als eerbetoon.

Asian

Onder aziatisch valt alles wat met boedisme en hindoeisme geassocieerd kan worden, en er is dan ook veel stijl verschil binnen deze categorie. De Japanse tattoo is een stijl die steeds weer alle trends overleeft en terecht, het is de grootste inspiratie voor mij en vele moderne tattoueerders, omdat alle aspecten van tattoueren als totaalconcept en kunstvorm aan bod komen. Behalve toewijding aan deze investering is planning en overleg vooraf daarom wel de succesformule.

Latino
Zeer populair momenteel, en de afgelopen tijd heb ik veel script gezet. De latino stijl wordt gekenmerkt door geen of dunne lijnen, veel schaduwwerk, vrouwen, pistolen en andere ‘gangster’onderwerpen.

Potret/Realisme

Portret tattoos kosten relatief veel tijd en geld om te zetten, meer nog dan andere realistische stijlen. Maar de resultaten kunnen heel spectaculair zijn, zoals de vraag naar ‘3D tattoos’ laat merken. Ik wil dit graag doen, maar voor een goed resultaat moet je bereid zijn te investeren in geld en tijd onder de naald. Dankzij nieuwe ontwikkelingen is het mogelijk om nu nog realistischer en preciezer en zelfs een beetje sneller te werken.

Freehand

In deze stijl valt eigenlijk alles wat ik voor je teken, en met name direct op de huid. Ik zie het ook als een synoniem voor customwerk. Ook tekeningen die ik van te voren ontwerp.Alles aangepast aan de wens van de klant en aan de plaats en omgeving van de tattoo. Eigenlijk is het synoniem met mijn manier van werken. Kortgezegd alle custom tattoos die niet onder een ander kopje te benoemen zijn.

Darkside

Duistere onderwerpen, demonen, skulls, biomechanical (Giger), onheilspellend, afschrikwekkend en bezwerend.
zeer vrije stijl, vaak heel organisch en daardoor sierlijk en een lust voor het oog ondanks de onderwerpen .